Miért jó a bulgur? Például hamar elkészül, kifejezetten egészséges és szinte bármilyen ételhez illik. Helyettesíthetitek vele a rizst, a burgonyát és a tésztát, tálalhatjátok húsok mellé és készíthettek belőle rizottót is. Ezúttal egy finom csirkés fogás receptjét ajánljuk:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 fél csirkemellfilé, 1 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és oregánó, só, frissen őrölt bors, 10 dkg parmezán, 15 dkg koktélparadicsom, 20 dkg bulgur

A pestóhoz: 20 dkg leveles bébispenót, 1 nagy csokor bazsalikom, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olívaolaj, 1 darab citrom

1. A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, irdaljuk be 1,5 cm sűrűn (kb. a hús feléig vágjuk be).

2. Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval. Sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be vele a csirkemelleket. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. A parmezánt vágjuk vékony csíkokra, majd dugjunk egy-egy szeletet a beirdalásokba. A paradicsomot is daraboljuk fel, ebből is tegyünk a bevágásokba. Süssük készre 230 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt.

4. Közben főzzük puhára sós vízben a bulgurt, majd szűrjük le. A spenótot, a bazsalikomot, a petrezselymet, a fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot tegyük konyhai aprítóba, majd krémesítsük össze. Keverjük össze a bulgurral, majd bőven locsoljuk meg citromlével. Ezzel tálaljuk a csirkét.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 579 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/5. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta