HOZZÁVALÓK KB. 50 DKG-HOZ:
10 dkg pesto, 10 dkg vaj/margarin, 25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1-1,5 dkg só, 10 dkg reszelt parmezán, 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
1. A pestót sűrű szűrőn vagy anyagon jól lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos.
2. A tésztához kissé elmorzsoljuk a vajat/ margarint a liszttel, sóval, a reszelt parmezán felével és a lecsöpögtetett pestóval, majd sima tésztává gyúrjuk 1 tojással. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
3. A tésztát lisztezett munkalapon 2-4 mm vastagra nyújtjuk, és 4-6 cm átmérőjű kiszúróval (vagy pohárral) kiszaggatjuk.
4. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre rakjuk a korongokat egymástól néhány centiméter távolságra. 170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 8-10 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 2353 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, további 4 különleges sós keksz társaságában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre