HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg szélesmetélt, só, bors, olívaolaj, 4 darab grill vagy fehér kolbász (60 dkg), 50 dkg kápia paprika, 2 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 30 dkg koktélparadicsom, bazsalikomlevél a tálaláshoz
1. A tésztát lobogva forró sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Olajon megsütjük a kolbászt úgy, hogy az elején 1 dl vizet öntünk alá. Mikor a víz elforrt, a kolbász pedig megsült (kb. 10 perc), kivesszük a kolbászokat. Felkarikázzuk.
2. A visszamaradt zsiradékban sütni kezdjük a felszeletelt, kimagozott paprikát (ha kell, teszünk még bele olajat), majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a fehérbort, kis pirítás után a félbevágott koktélparadicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.
3. Belekeverjük a kész tésztát és a kolbászkarikákat. Levesszük a tűzről, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 758 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/5. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter