HOZZÁVALÓK EGY 30X30 CM-ES TEPSIHEZ:
2 darab banán, 18 dkg cukor, 10 dkg vaj/margarin, 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 15 dkg étcsokoládé, csipet só, 10 dkg málna (mirelit)
1. A banánt robotgéppel összedolgozzuk a cukorral és az olvasztott vajjal/margarinnal. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét és a sót, majd egy sütőpapírral bélelt, 30×30 cm-es formába simítjuk.
2. Beleszórjuk-keverjük a (fagyott) málnát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, ahogy hűl a tészta, még sűrűsödik! Apró kockákra felszeletelve kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 3296 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt!
Recept és fotó: Nagy Tünde