HOZZÁVALÓK 1 NAGY LEPÉNYHEZ:
25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5-2 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez: 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1-1 darab piros, sárga és zöld kaliforniai paprika, só, frissen őrölt bors, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg zsíros sajt (pl. ementáli, trappista)
1. A feltéthez az olajon megpároljuk a csíkokra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikákat. Nagy lángon, néha megkeverve megpirítjuk, végül sózzuk, borsozzuk.
2. A tésztához a liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos vizet. Dagasztani kezdjük, és amikor már összeállt a tészta, ráöntjük az olajat is, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
3. Lisztezett felületen nagyjából 1 cm vastag, kör alakú tésztát nyújtunk belőle. Ráhalmozzuk a pirított zöldségeket, majd a kolbászszeleteket, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 2550 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent több különleges pizzával és lepénnyel együtt!
Recept és fotó: Nagy Tünde