Zöld gazpacho fetás pirítóssal, a hűsítő leves különlegesség

A legmelegebb hónapokban is vágyunk a finom levesekre, ilyenkor viszont a forró verziók helyett a hűvösebb és könnyebb zöldséges változatokat részesítjük előnyben. A következő recept éppen egy ilyen különlegesség elkészítéséről szól.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 csokor újhagyma, 1 nagyobb kígyóuborka, 2 darab tölteni való paprika, 1 darab avokádó, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy szelet szikkadt kenyér (kb. 10 dkg), 4 dl natúr joghurt, fél (kezeletlen) citrom, fél dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, füstölt pirospaprika a tálaláshoz

A feltéthez: 2 darab zsemle, 15 dkg feta

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd alaposan összeturmixoljuk a szikkadt kenyérrel és a zúzott fokhagymával együtt.

2. A joghurttal és annyi vízzel hígítjuk, hogy leves állaga legyen. Citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.

3. A zsemléket szeletekre vágjuk, megpirítjuk. Ráhalmozzuk a fetát, ezzel kínáljuk a pirospaprikával megszórt levest.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 407 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg három másik hűsítő levessel együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde