HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 csokor újhagyma, 1 nagyobb kígyóuborka, 2 darab tölteni való paprika, 1 darab avokádó, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy szelet szikkadt kenyér (kb. 10 dkg), 4 dl natúr joghurt, fél (kezeletlen) citrom, fél dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, füstölt pirospaprika a tálaláshoz
A feltéthez: 2 darab zsemle, 15 dkg feta
1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd alaposan összeturmixoljuk a szikkadt kenyérrel és a zúzott fokhagymával együtt.
2. A joghurttal és annyi vízzel hígítjuk, hogy leves állaga legyen. Citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.
3. A zsemléket szeletekre vágjuk, megpirítjuk. Ráhalmozzuk a fetát, ezzel kínáljuk a pirospaprikával megszórt levest.
ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
KALÓRIA 407 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg három másik hűsítő levessel együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde