HOZZÁVALÓK 4-6 ADAGHOZ:
1 kg eper + a díszítéshez | 20 dkg mascarpone | 10 dkg cukor | 2 tojásfehérje 2 dl hideg habtejszín | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 dl eperszörp | 20 dkg babapiskóta
1. A megtisztított eper felét tegyük a mascarponéval együtt egy botmixer táljába, adjuk hozzá a cukrot, krémesítsük össze.
2. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön verjük kemény habbá. Forgassuk össze a mascarponés eperkrémmel, adjuk hozzá a citrom reszelt héját is.
3. A maradék epret magában pürésítsük össze. Rétegezzük tálba a mascarponés krémet az eperpürével, illetve a 2 dl vízzel hígított eperszörpbe mártott piskótákkal. Tegyük hűtőszekrénybe 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Friss eperrel tálaljuk, aki szeretne a rétegek közé is szórhat még felezett-negyedelt epreket.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 483 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges tiramisuval együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta