Bundázzátok be kedvenc zöldségeiteket, hogy még különlegesebb legyen a menü! Cukkini, sárgarépa, hagymakarika, spárga vagy éppen brokkoli és karfiol, tiétek a választás!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

40 dkg sárgarépa (vékonyabb darabok, 1,5-2 cm átmérőjűek), 40 dkg cukkini (kisebb méretűek, kb. 3 cm átmérőjűek), só, 5 dkg liszt, 2-3 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 teáskanál őrölt szárított kakukkfű, 3-4 evőkanál olaj

A sajtszószhoz: 25 dkg natúr krémsajt, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg gouda vagy trappista sajt reszelve, csipet őrölt szerecsendió

1. A répát meghámozzuk, hosszában és széltében is kettévágjuk. A cukkinit megmossuk, megtöröljük, a végeit levágjuk, majd hosszában 8 részre szeljük. A zöldségeket enyhén megsózzuk.

2. A lisztet tálba öntjük, a tojást felverjük csipet sóval. A zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (ha nem fér rá a zöldség, akkor egy másikat is).

3. A zöldségeket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a parmezános morzsában. A morzsát picit rányomkodjuk, a darabokat a tepsire helyezzük. Enyhén meglocsoljuk olajjal (vagy lefújjuk olajspray- vel). 220 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük a zöldségeket 30 perc alatt.

4. A sajtszószhoz alacsony hőfokon felmelegítjük a krémsajtot, a tejszínt és a reszelt sajtot. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük. A megsült zöldségeket a sajtszósszal és főtt rizzsel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 737 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina