HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
10 dkg étcsokoládé (helyettesíthető tejcsokoládéval), 1 adag eszpresszó kávé (max. fél dl), 2 evőkanál habtejszín, 3 tojás + 1 tojásfehérje,csipet só
1. A darabokra tört csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kávét és a tejszínt.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a csokoládéhoz keverjük robotgéppel. A 4 fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd 3 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a csokoládét, végül összeforgatjuk az egészet.
3. A mousse-t poharakba öntjük, kihűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára vágott kávébabbal, kakaóbabtörettel, mogyoróval vagy gyümölcsökkel.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 206 KCAL/ADAG
Az édesség a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges desszert menüjével együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde