HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 dl tejföl, 40 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 60 dkg cukkini, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, 30 dkg kemény húsú paradicsom, 40 dkg csuszatészta
1. A tejfölt keverjük el a túróval, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal.
2. A felkockázott cukkinit, a maradék zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet pirítsuk meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, pirítsuk át ezt is.
3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze a zöldségekkel és a túróval. Szedjük tűzálló tálba, és 220 ºC-ra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 618 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta