Zöldséges túrós csusza, a vegetáriánus tésztaétel

Szeretitek a túrós csuszát, de a pirított szalonnát legszívesebben kihagynátok a fogásból? Jó hírünk van: receptünkben zöldségekkel helyettesítettük a húsfeltétet, aminek eredménye nem csak egy különleges vega menü, de egy újraértelmezett tésztaétel is. Kipróbáljátok?

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 dl tejföl, 40 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 60 dkg cukkini, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, 30 dkg kemény húsú paradicsom, 40 dkg csuszatészta

1. A tejfölt keverjük el a túróval, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal.

2. A felkockázott cukkinit, a maradék zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet pirítsuk meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, pirítsuk át ezt is.

3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze a zöldségekkel és a túróval. Szedjük tűzálló tálba, és 220 ºC-ra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 618 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű fogással együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta