Gesztenyefagylalt meggyraguval és csokoládéöntettel
HOZZÁVALÓK KB. 15 GOMBÓCHOZ:
A gesztenyefagylalthoz: 2,5 dl tej, 10 dkg cukrozott gesztenyemassza, 2 dl habtejszín, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum (elhagyható vagy helyettesíthető rumaromával)
A meggyraguhoz: 20 dkg magozott meggy + a díszítéshez, 7,5 dkg cukor, 2-3 evőkanál rum (elhagyható vagy helyettesíthető rumaromával)
A csokoládéöntethez: 1 dl habtejszín, 10 dkg étcsokoládé
1. A meggyraguhoz összeforraljuk a meggyet a cukorral, majd botmixerrel összepürésítjük. Ismét felforraljuk, néhány perc alatt sűrűre főzzük, közben folyamatosan kevergetjük. Végül hozzáadjuk a rumot, majd kihűtjük.
2. A csokoládéöntethez felforraljuk a tejszínt, majd a durvára tört étcsokoládéra öntjük. Simára keverjük, kihűtjük.
3. A gesztenyefagylalthoz összeforraljuk a tejet, a gesztenyét, a tejszínt és a cukrot. A tűzről levéve belekeverjük a rumot. Kihűtjük, majd fagylaltgépben elkészítjük. Fagyasztóban tároljuk.
4. Tálaláskor kelyhekbe gombócozzuk, és mindkét öntettel megcsorgatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 183 KCAL/GOMBÓC
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg, több különleges fagylaltkehellyel együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Piros bogyós gyümölcsleves, a bíborszínű finomság
Nem múlhat el a nyár egy igazán krémes és gyümölcsökben gazdag leves nélkül! Ha már túl vagytok a klasszikus meggylevesen, hűsöltetek barack- vagy éppen eperlevessel, akkor ideje kipróbálnotok egy vérbeli piros bogyós változatot is. Nem fogtok csalódni, ígérjük!
A leves receptjét itt találjátok.
Fotó: Terei-Vigh Krisztina
Nektarinos, cukkinis, kecskesajtos kuszkuszsaláta, a könnyű ebéd
Gyorsan elkészül, könnyen emészthető, istenien gyümölcsös és egyben zöldséges, behűtve pedig még jobban esik a meleg napokon. Variálhatjátok bátran az alapanyagokat, próbáljátok ki különféle sajtokkal, almával, jégsalátával, uborkával!
A kuszkuszsaláta receptjéért kattintsatok ide!
Fotó: Nagy Tünde
Tzatziki zöldfűszeres rozspirítóssal, a hűsítő uzsonna
Nagyszerű frissítő a hideg uborkás víz a nyári melegben, akárcsak a görög ételkülönlegesség. Fogyasszátok kellemesen hűsen és tálaljátok változatosan teljes kiőrlésű kenyérrel, abonettel vagy puffasztott rizsszeletekkel!
A tzatziki receptjét itt találjátok meg.
Fotó: Vrábel Kriszta
Levendulás sárgabarackszörp, a zamatos házi italkülönlegesség
Nemcsak finom ételekkel, de különleges jeges italokkal is meglephetjük magunkat a kánikula idején. Például egy olyan szörppel, amiben a sárgabarack és a levendula rendkívüli ízvilága találkozik. Kényeztető pillanatokban lesz részetek, ne hagyjátok ki!
A sárgabarackszörp receptjét itt találjátok.
Fotó: Nagy Tünde