HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg rizsliszt , 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg hajdinaliszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 3 dl natúr szójajoghurt, 7-8 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, napraforgóolaj a sütéshez
A tálaláshoz: 30-40 dkg idénygyümölcs (vagy lekvár)
1. A liszteket keverjük össze egymással, a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tojást, a szójajoghurtot és a cukrot/édesítőszert. Dolgozzuk össze a tésztát, nokedlitészta állaga legyen. Ha sűrű, adjunk hozzá kevés vizet, ha túl folyékony, még egy kevés lisztet.
2. Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kiskanál segítségével szaggassunk bele gömbszerű formákat. Szép kerekre felfújódnak. Egyszerre 4-5 gömböt süssünk meg közepesen forró olajban (1-2 perc), közben forgassuk őket kanállal.
3. Szedjük konyhai papírtörlőre, itassuk le a felesleges olajat. Frissen turmixolt gyümölcspürével vagy lekvárral kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 519 KCAL/ADAG
Az édesség a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több egészséges és mentes édességgel együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta