Ha szeretitek a lángost, de egy kicsit egészségesebben készítenétek el, akkor ezt a receptet semmiképpen se hagyjátok ki, főleg, hogy a finomságot a laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

10 dkg rizsliszt , 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg hajdinaliszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 3 dl natúr szójajoghurt, 7-8 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, napraforgóolaj a sütéshez

A tálaláshoz: 30-40 dkg idénygyümölcs (vagy lekvár)

1. A liszteket keverjük össze egymással, a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tojást, a szójajoghurtot és a cukrot/édesítőszert. Dolgozzuk össze a tésztát, nokedlitészta állaga legyen. Ha sűrű, adjunk hozzá kevés vizet, ha túl folyékony, még egy kevés lisztet.

2. Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kiskanál segítségével szaggassunk bele gömbszerű formákat. Szép kerekre felfújódnak. Egyszerre 4-5 gömböt süssünk meg közepesen forró olajban (1-2 perc), közben forgassuk őket kanállal.

3. Szedjük konyhai papírtörlőre, itassuk le a felesleges olajat. Frissen turmixolt gyümölcspürével vagy lekvárral kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 519 KCAL/ADAG

Az édesség a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több egészséges és mentes édességgel együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta