Barackos-málnás fagylalttorta, a zamatos gyümölcsdesszert

A nyár az év "leggyümölcsösebb" évszaka, nem is csoda, ha próbáljuk minél több ételünkbe belecsempészni a finom őszibarackot, a szedret, az áfonyát vagy éppen a málnát. Júliusi számunkban egy isteni fagylalttortát ízesítettünk velük...

HOZZÁVALÓK EGY 18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

20 dkg babapiskóta, 15 dkg baracklekvár

A barackfagylalthoz: 40 dkg magozott őszi- vagy sárgabarack + a díszítéshez, 14 dkg cukor, 2 dl víz

A málnafagylalthoz: 40 dkg málna + a díszítéshez, 14 dkg cukor, 2 dl víz

1. A barackfagylalthoz apróra daraboljuk a hámozott, magozott barackot, majd felforraljuk a cukorral és a vízzel. Botmixerrel pürésítjük, kihűtjük, és fagylaltgépben elkészítjük. A málnafagylaltot is így készítjük el.

2. Egy 18 cm átmérőjű, magas falú, csatos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Az oldalát körben kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A málnafagylalt felét a babapiskótára rétegezzük, majd rásimítjuk a barackfagylalt felét.

3. Újabb réteg babapiskóta következik, vékonyan megkenjük baracklekvárral (nem baj, ha közé folyik). Befedjük a maradék barackfagylalttal, végül rárétegezzük a maradék málnafagylaltot.

4. Legalább 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, szeletelt barackkal és málnával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 2490 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű finomsággal együtt. 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós, Körmendi Imre