HOZZÁVALÓK EGY 18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
20 dkg babapiskóta, 15 dkg baracklekvár
A barackfagylalthoz: 40 dkg magozott őszi- vagy sárgabarack + a díszítéshez, 14 dkg cukor, 2 dl víz
A málnafagylalthoz: 40 dkg málna + a díszítéshez, 14 dkg cukor, 2 dl víz
1. A barackfagylalthoz apróra daraboljuk a hámozott, magozott barackot, majd felforraljuk a cukorral és a vízzel. Botmixerrel pürésítjük, kihűtjük, és fagylaltgépben elkészítjük. A málnafagylaltot is így készítjük el.
2. Egy 18 cm átmérőjű, magas falú, csatos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Az oldalát körben kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A málnafagylalt felét a babapiskótára rétegezzük, majd rásimítjuk a barackfagylalt felét.
3. Újabb réteg babapiskóta következik, vékonyan megkenjük baracklekvárral (nem baj, ha közé folyik). Befedjük a maradék barackfagylalttal, végül rárétegezzük a maradék málnafagylaltot.
4. Legalább 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, szeletelt barackkal és málnával díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 2490 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű finomsággal együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós, Körmendi Imre