Különleges illatok egy üvegben: levendulás őszibaracklekvár

Szeretitek a teli kamrapolc látványát? Szívesen idézitek fel a nyár ízeit a hűvösebb évszakokban? Ha a válasz igen, akkor ideje belevágni a lekvárfőzésbe! Mi pedig egy izgalmas levendulás őszibarackos receptet ajánlunk hozzá:

HOZZÁVALÓK 5 DARAB 3 DL ÜVEGHEZ:

1,5 kg őszibarack vagy érett nektarin, 20 dkg cukor, 1,5 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő, 6-8 szál levendulavirág

1. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A kétharmadát botmixerrel leturmixoljuk, majd a turmixolt és felkockázott részt összekeverjük a cukorral és a zselésítővel. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a morzsolt levendulát. (Aki szeretné, bele is főzheti.)

2. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után a hűtőben tartjuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 354 KCAL/ÜVEG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű lekvárral együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde