HOZZÁVALÓK 5 DARAB 3 DL ÜVEGHEZ:
1,5 kg őszibarack vagy érett nektarin, 20 dkg cukor, 1,5 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő, 6-8 szál levendulavirág
1. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A kétharmadát botmixerrel leturmixoljuk, majd a turmixolt és felkockázott részt összekeverjük a cukorral és a zselésítővel. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a morzsolt levendulát. (Aki szeretné, bele is főzheti.)
2. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után a hűtőben tartjuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 354 KCAL/ÜVEG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű lekvárral együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde