HOZZÁVALÓK 10-12 GOMBÓCHOZ:
50 dkg túró, 10 dkg búzadara, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, csipet só, 2 tojás szétválasztva, 20 dkg magozott meggy, 10 dkg zsemlemorzsa, 1-2 evőkanál olaj
1. A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, csipet sóval és a tojássárgájával. Keverjük hozzá a magozott, kettévágott meggyet. Pihentessük 30 percet, hogy a dara megszívja magát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a túróhoz
2. Formázzunk gombócokat a masszából, és forrásban lévő vízben főzzük őket még azután 2-3 percet, hogy feljöttek a víz felszínére.
3. A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajon. A megfőtt, leszűrt gombócokat forgassuk meg a pirított morzsában.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 134 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű édes fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta