HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 darab pecsenyekacsamell, 1 evőkanál olaj, 50 dkg farfalle (masnitészta)
A pestóhoz: 4-5 szál (kb. 20 cm-es) rozmaring levelei, 1 csokor petrezselyem, 3 (kezeletlen) narancs vékonyan lehámozott héja, 5 gerezd fokhagyma, 5 dkg dió, fél-1 dl extra szűz olívaolaj, 1 mokkáskanál durva tengeri só
1. A kacsamellet megsózzuk, és serpenyőben, az olajon, a bőrös felén kezdve elősütjük mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben elkészítjük 12-14 perc alatt. A sütőből kivéve melegen tartjuk.
2. A pesto alapanyagait botmixerrel pürésítjük, az olívaolajat turmixolás közben csorgatjuk bele, annyit adunk hozzá, hogy megfelelően krémes állagot kapjunk.
3. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a pestóval, és a vékonyan felszeletelt kacsamellel tálaljuk.
Tipp: A pesto készítésénél arra figyeljünk, hogy az olívaolajat pürésítés közben, fokozatosan csorgassuk a többi alapanyaghoz, a lényeg, hogy krémes állagot kapjunk. Botmixer híján készíthetjük mozsárban is: az alapanyagokat késsel felaprítjuk, majd a mozsárba téve kézzel pürésítjük. Csak a legvégén adjuk hozzá a jó minőségű olívaolajat.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 960 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/8. lapszámában jelent meg több nagyszerű tésztás fogással együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre