A nyár gyümölcsei játsszák a főszerepet ebben a különleges piskótás süteményben, melyet akár a hétvégi ebéd megkoronázásaként is elkészíthettek, majd tálalhattok. Az édes és krémes desszerttel garantáltan sikert fogtok aratni!

HOZZÁVALÓK 14-16 SZELETHEZ:

A piskótához: 5 tojás, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 12,5 dkg liszt, 15 dkg erdei gyümölcs

A krémhez: 50 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 1 (kezeletlen) citrom leve és reszelt héja, 10 dkg erdei gyümölcs

A díszítéshez: 15 dkg erdei gyümölcs

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Simára keverjük.

2. A masszát egy kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd megszórjuk az apróbb darabokra vágott erdei gyümölccsel. (A szedret, málnát, nagyobb áfonyát félbe-negyedbe vágjuk.)

3. 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 8-10 perc alatt. 1-2 percet hűtjük, de még melegen föltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét a cukorral, illetve a citromhéjjal és -lével.

5. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük a krém kétharmadával, megszórjuk erdei gyümölccsel, majd szorosan feltekerjük. A maradék krémet a külsejére kenjük, gazdagon friss erdei gyümölccsel díszítjük. Legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Tipp: Elkészíthető csak málnával, ribizlivel vagy éppen áfonyával is.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 152 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több gyümölcsös süteménnyel együtt. 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre