HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3-4 dl főzőtejszín, 20 dkg natúr krémsajt, só, frissen őrölt bors, 15 dkg bébispenót, 40 dkg penne tészta
A húsgolyóhoz: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 50 dkg darált hús, fél csokor petrezselyem, kevés olaj a sütéshez
1. Elkészítjük a húsgolyót: a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást a darált húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
2. Diónyi gombócokat formázunk a masszából, és serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket.
3. A tejszínt a krémsajttal serpenyőben összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot és a zúzott fokhagymát, pár perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk a mártást.
4. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a mártással, majd a húsgolyókkal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 978 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/8. lapszámában jelent meg három másik húsgolyós, tésztás fogással együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde