Klasszikus fogás egy kis extrával: krumplis tészta szalonnával, kolbásszal

A Nők Lapja Konyha szeptemberi számában több variációt is mutatunk a klasszikus kedvencre. Többek között ezt a hagyományos verziót kolbásszal és szalonnával tálalva, melyet talán a húsevők fognak a legjobban kedvelni. Mutatjuk a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg kockatészta, 70 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, olaj, kb. 1 teáskanál pirospaprika, só, bors, 20 dkg kolbász, 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna

1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

2. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük. Rátesszük a főtt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd egy krumplipasszírozóval áttörjük. Belekeverjük a kifőtt tésztát, és kis lángon, kevergetés közben kicsit lepirítjuk.

3. A kolbászt karikára, a szalonnát csíkokra vágjuk. Serpenyőben megpirítjuk, a tésztához keverjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 962 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg három különleges krumplis tészta étellel együtt. 

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter