HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg kockatészta, 70 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, olaj, kb. 1 teáskanál pirospaprika, só, bors, 20 dkg kolbász, 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük. Rátesszük a főtt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd egy krumplipasszírozóval áttörjük. Belekeverjük a kifőtt tésztát, és kis lángon, kevergetés közben kicsit lepirítjuk.
3. A kolbászt karikára, a szalonnát csíkokra vágjuk. Serpenyőben megpirítjuk, a tésztához keverjük.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 962 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg három különleges krumplis tészta étellel együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter