Turbózzuk fel a legnépszerűbb édességet! Mákos-ricottás palacsinta áfonyaszósszal

A palacsinta megszámlálhatatlan módon készíthető el, és valószínűleg minden igazi rajongónak van egy saját, közkedvelt receptje a finomsághoz. Az alábbiakban új ötletet mutatunk: mákkal és ricottával turbóztuk fel a tésztát, amit aztán mennyei áfonyaszósszal öntöttünk le. Reméljük meghoztuk hozzá az étvágyat!

HOZZÁVALÓK 16-18 DARABHOZ:

A palacsintatésztához: 40 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 nagy evőkanál szemes mák, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, fél (kezeletlen) citrom reszelt héja, 20 dkg ricotta (helyettesíthető krémes túróval), 8 dl tej, 8 dkg vaj/margarin olvasztva, csipet só

A szószhoz: 20 dkg áfonya, 2 evőkanál cukor, fél citrom facsart leve

1. A palacsintához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mákkal. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját felhabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a ricottát, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal/ margarinnal. Beledolgozzuk a sütőporos, mákos lisztet is.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval, óvatosan összeforgatjuk a két részt.

3. Serpenyőben, közepes lángon amerikai palacsintákat sütünk. (Kb. fél merőkanálnyi tésztát használunk egy palacsintához.)

4. Közben a szószhoz a megmosott áfonyát összeforraljuk a cukorral és a citrom levével. Ezzel kínáljuk a palacsintákat.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 109 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges palacsintával együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde