HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg burgonya, olaj, 20 dkg gomba (pl. csiperke, laska), 1 csokor petrezselyem, só, bors, 6 tojás
1. A meghámozott burgonyát uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk, majd folyó víz alatt kissé lemossuk. Az olajon 4-5 adagban kissé megpirítjuk (nem kell, hogy színe legyen).
2. A gombát felszeleteljük, szintén megpirítjuk kevés olajon. A burgonyához adjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt.
3. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd visszaöntjük a serpenyőbe, és kis lángon, óvatosan, időnként megrázva addig sütjük, míg a tojás alja szép barnára sül. Tányérra borítva, cikkekre felvágva tálaljuk.
Tipp: Gomba helyett tehetünk bele kockázott kolbászt, sonkát, spenótot, reszelt cukkinit, sárgarépát és felkockázott paprikát is.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 258 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges spanyol fogással együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre