Süssünk bögrésen! Fahéjas-diós nyalánkság aszalt szilvával

Még a kezdő háziasszonyok számára is könnyű lehet a kevert sütemény elkészítése, főleg ha a különféle hozzávalókat elég egy bögre segítségével kimérni. Vágjunk is bele!

HOZZÁVALÓK 10-12 SZELETHEZ:

3 tojás, 1 bögre cukor, 2 bögre finomra aprított dió, 1 bögre liszt + a formához, fél bögre olvasztott vaj/margarin (kb. 6 dkg) + a formához, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél bögre aszalt szilva, 2 evőkanál szilvalekvár

1. Az egész tojásokat robotgéppel felhabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, az olvasztott vajat/margarint, a sütőport, a fahéjat, a feldarabolt aszalt szilvát és a szilvalekvárt. Simára keverjük.

2. Kivajazott, lisztezett kenyérformába öntjük. 200 ºC-on 25 percig sütjük, ha pirulna a teteje, alufóliát borítunk rá. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kihűtjük, felszeletelve kínáljuk. Adhatunk mellé fagylaltot, tejszínhabot is.

Az édesség elkészítésénél egy 2,5 dl-es bögrét használtunk. 

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 282 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több bögrés sütivel együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde