HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:
50-60 dkg (négyzet vagy téglalap alakú) háztartási keksz
A töltelékhez: 1 kg reszelt alma (héjas, pl. idared), 5 dl almalé, 10 dkg cukor (függ az alma, illetve az almalé édességétől is, akár el is hagyható), 1 (kezeletlen) citrom, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 csomag vaníliás pudingpor
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé
1. Egy 20×30 cm-es, magas peremű tepsi alját kirakjuk keksszel. A krémhez összekeverjük a reszelt almát, 3 dl almalevet, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a fahéjat, felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 2 dl almalében elkevert vaníliás pudingporral. Még melegen a kekszre önjük, és egyenletesen elkenjük, majd befedjük egy másik réteg keksszel.
2. A tetejét vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéval díszítjük a képen látható módon tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Azért nem húzzuk át egyenletesen a tetejét az olvasztott csokoládéval, mert akkor nem tudnánk szépen felszeletelni a kekszek mentén.)
3. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük a kekszek mentén.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 3867 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges süteménnyel együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre