HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg borjúcomb (vagy lapocka), só, olaj, 5 darab babérlevél, 10 szem fekete bors, 5 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa (kb. 20 dkg), 1 szál fehérrépa (kb. 10 dkg), 1 marék friss csombor, 2 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 tojássárgája, 2 dl natúr joghurt
1. A borjúhúst 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
2. Lábosban felhevítünk kevés olajat, rátesszük a húst, a babérlevelet, az egész borsot és a tisztított fokhagymagerezdeket. Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, addig főzzük, amíg megpuhul a hús (40-60 perc, a hústól függ).
3. A hámozott répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, mikor már majdnem puha a hús, a leveshez adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott csombort, újhagymát és petrezselymet.
4. A tojássárgáját elkeverjük a joghurttal, majd állandó kevergetés mellett a forró leveshez öntjük. Lehúzzuk a tűzhelyről, azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 332 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg több különleges levessel együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre