„Zserbós” guba, az igazán különleges desszertötlet

Kivételes édességgel rukkolunk elő, melyet gyorsan elkészíthettek, és amellyel garantáltan sikert arathattok. Nem is ragozzuk tovább, mutatjuk inkább a receptet!

HOZZÁVALÓK EGY 25 CM ÁTMÉRŐJŰ, 15 CM MAGAS TÁLHOZ:

1 liter tej, 5 dkg cukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja, 8 darab kifli, 30 dkg darált dió, 30 dkg sárgabaracklekvár, 3-4 darab sárgabarack, 5 dkg étcsokoládé

1. A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal együtt, majd levesszük a tűzről.

2. A kifliket felkarikázzuk, a felét 5-10 másodpercig áztatjuk a tejben. Kiszedjük, majd a puha kifliszeleteket megforgatjuk a darált dióban. Egy réteget lerakunk egy átlátszó üvegtál aljára, rákanalazzuk a lekvár felét.

3. A kiflik másik felét is beáztatjuk a tejbe, majd megforgatjuk a dióban, ezt is a tálba rétegezzük. A maradék lekvárt a tetejére halmozzuk, megszórjuk a maradék dióval.

4. A sárgabarackot kimagozzuk, felezzük/negyedeljük, a tetejére tesszük. A csokoládét mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk, a gubát tálalás előtt meglocsoljuk vele. Melegen tálaljuk.

Tipp: Ha valaki úgy szereti, akár meg is sütheti a gubát. 

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 4533 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges süteménnyel együtt. 

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina