HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
6 darab filézett egész csirkecomb, só, bors olaj, 20 dkg sárgarépa, 30 dkg zellergumó, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor, 80 dkg konyhakész gnocchi
1. A csirkecombfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, majd lábosban, kevés olajon lepirítjuk.
2. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, együtt sütjük tovább. Amikor kissé megpörkölődtek, belekeverjük sűrített paradicsomot és a mustárt. Így főzzük, néha fél dl vizet öntünk hozzá, hogy ne égjen meg semmi, de pirulni tudjon. (Kb. 30-35 percig főzzük így.)
3. Amikor már sötétebb a ragu színe, annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral. Amikor megpuhult a csirke, beledobjuk a gnocchit, összefőzzük, így tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 973 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg több csirkés fogással együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter