HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
30 dkg leveles spenót (tisztított), 1 gerezd fokhagyma, 8 szelet toast kenyér, só, 10 dkg sajt, 4 tojás, olaj a sütéshez
1. A spenótleveleket kevés vízen megfonnyasztjuk a reszelt fokhagymával együtt, majd lecsepegtetjük. 4 részre osztjuk, elosztjuk 4 szelet kenyéren. Enyhén megsózzuk, megszórjuk a reszelt sajttal. A tölteléket úgy helyezzük el a kenyéren, hogy a széleit szabadon hagyjuk.
2. Egy-egy üres kenyérszelettel befedjük a megpakolt kenyereket, a széleit összenyomjuk. A tojásokat felverjük kevés sóval. Az olajat serpenyőben felhevítjük.
3. A kenyereket óvatosan megforgatjuk a tojásban, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán 2-2 perc alatt. Papírtörlőn lecsepegtetjük, félbevágva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 255 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent több különleges bundás kenyérrel együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina