HOZZÁVALÓK EGY 25 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:
5 tojás, 5 dl tej, 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja + 2 narancs a tálaláshoz, 10 dkg cukor, 6 darab croissant, vaj a formához, 15 dkg narancslekvár
1. A tojást villával enyhén felverjük. A tejet 40-50 fokosra felmelegítjük a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojáshoz öntjük.
2. A croissant-t 3 részre tépjük, fél percre a tejbe áztatjuk. A formát kikenjük vajjal, és az aljába rakjuk a megpuhult péksüteményt.
3. Ráöntjük a maradék tejet, ráhalmozzuk a lekvár felét, és 180 ºC-ra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre. Még melegen tálaljuk a maradék lekvárral és a szeletekre vágott naranccsal.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1975 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Kriszta