HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
25 dkg nagyobb fejű csiperkegomba, 25 dkg karfiol, 20 dkg brokkoli, 2 tojás, só, frissen őrölt bors, 5 dkg durumliszt, 4,5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, olívaolaj
A mártogatóshoz: 2,5 dl natúr joghurt, 10 dkg lágy kecskesajt, 1 gerezd fokhagyma
1. A zöldségeket mossuk meg, a brokkolit és a karfiolt szedjük nagyobb rózsákra, a gombát mérettől függően felezzük-negyedeljük. A tojásokat enyhén verjük fel, sózzuk meg. Száruknál fogva mártsuk meg a zöldségeket először a durumlisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Nem kell, hogy mindenhol érje, elég, ha csak egy helyen bemártjuk. (A hagyományos panírhoz képest, amely teljesen befedi a zöldséget, kb. negyed annyi kerül így a zöldségre, mégis finom ropogósra sül.)
2. Helyezzük a panírba mártott zöldségeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, spricceljük meg olívaolajjal. 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt.
3. A mártogatóshoz tegyük a joghurtot, a lágy kecskesajtot és a fokhagymát egy botmixer táljába, botmixerrel krémesítsük. Kínáljuk a sült zöldségek mellé.
Egy adag szénhidráttartalma 16 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 325 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent több zöldséges fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta