Az egyik legnépszerűbb gyors édesség minden bizonnyal a palacsinta, aminek a legegyszerűbb formája is finom, de miért ne kísérletezhetnénk azzal, hogy még jobbá tegyük?

HOZZÁVALÓK 12-14 DARABHOZ:

A palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 3 dkg durvára vágott mandula, 2 tojás, 2 darab banán (héj nélkül 30 dkg), 4 evőkanál cukor, fél (kezeletlen) citrom reszelt héja, 8 dl tej, 8 dkg vaj/margarin, olvasztva, csipet só

A szószhoz és a tálaláshoz: 1,5 dl habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, 4 darab banán

1. A palacsintához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a durvára vágott mandulával (aki szeretné, le is darálhatja a mandulát). A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a villával áttört banánnal és a cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal/margarinnal, végül beledolgozzuk a sütőporos, mandulás lisztet.

2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a két részt.

3. Serpenyőben, közepes lángon amerikai palacsintákat sütünk. (Kb. fél merőkanálnyi tésztát használunk egy palacsintához.)

4. Közben a szószhoz felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, kevergetve beleolvasztjuk. A palacsinták közé szeletelt banánt teszünk, a torony tetejére csokoládészószt kenünk, és még ezt is banánszeletekkel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 321 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges palacsintával együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde