Mézes-citromos marcipánygolyó, a last minute ünnepi desszert

Ha nem maradt sok időtök az ünnepeket előtt a sütemény elkészítésére, esetleg ajándékba saját készítésű finomságot adnátok, akkor ez a recept lesz a nektek való! Mindössze négy hozzávaló, 25 perc és egy kis hűtési idő szükséges az ínycsiklandó marcipángolyóhoz.

HOZZÁVALÓK KB. 50 DKG-HOZ:

40 dkg natúr marcipánmassza, 1 evőkanál méz, 2 (kezeletlen) citrom reszelt héja

A díszítéshez: 10 dkg szeletelt mandula

1. A hozzávalókat egy keverőtálban jól összegyúrjuk, kicsit ragadni fog.

2. Diónyi gömböket készítünk a masszából, majd megforgatjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulában. Hűtőbe tesszük tálalásig.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 2655 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent több különleges karácsonyi édességgel együtt. 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós