HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
25 dkg brokkoli, 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv), 20 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, olívaolaj
A körethez: 70 dkg lila káposzta, fél dl balzsamecet, 20 dkg aszalt szilva, 2 evőkanál méz
1. A brokkolit szedjük rózsáira, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. A csicseriborsót csepegtessük le, villával (vagy késes aprítóval) törjük össze a brokkolival együtt. Adjuk hozzá a hámozott, kis lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és a zúzott fokhagymát is. Dolgozzuk össze a tojással és 5 dkg zsemlemorzsával. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és római köménnyel.
2. Hagyjuk állni a masszát 20 percet, majd formázzunk belőle hengereket. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában, spricceljük meg olívaolajjal, és 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra (kb. 35-40 perc). Időnként forgassuk át.
3. A körethez a káposztát gyaluljuk finomra, tegyük lábosba, locsoljuk meg a balzsamecettel. Adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, majd lassan kezdjük párolni. Amikor kicsit összeesett a káposzta, tegyük bele a szükség szerint feldarabolt aszalt szilvát és a mézet. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, pároljuk puhára. Kínáljuk a csicseriborsós krokett mellé.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 361 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent több vegetáriánus fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta