Valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal a gondolattal, hogy a hűvösebb napokon jól esik egy meleg és tartalmas krémleves. Az alábbi fogás ráadásul vitaminban is gazdag. Kell ennél több? Szerintünk nem...

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 60-80 dkg sárgarépa, kb. 1 liter leszűrt csirkehús- vagy zöldségleves, 1 teáskanál őrölt római kömény, só, bors, 3 dl natúr joghurt, 5 dkg fenyőmaggal

1. A megtisztított és felaprított vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Beledobjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, és 3-5 perc alatt megkaramellizáljuk. Vigyázunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, ha barnulna, azonnal vegyük le a tűzről.

2. Felengedjük a csirkelevessel, megfűszerezzük a római köménnyel, majd sózzuk, enyhén borsozzuk. Felforraljuk, és addig főzzük, amik a répa megpuhul.

3. Levesszük a tűzről, botturmixszal összepürésítjük. Találás előtt összekeverjük a joghurttal (ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk), sózzuk, tányérokba szedjük. Megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított fenyőmaggal.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 309 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent több különleges fogással együtt. 

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter