Ha szeretnétek új szintre emelni a krumplifőzelék-fogyasztást, akkor itt az alkalom! Alábbi receptünkben különleges ízvilágot létrehozva a burgonya mellett a kapor, a póréhagyma és a lazac dominál. Készítsétek el ezt az isteni fogást!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg burgonya, 1 nagy szál póréhagyma, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2 dl főzőtejszín, 1 púpozott evőkanál liszt, fél citrom leve, 1 csokor friss kapor (vagy 1 evőkanál szárított), 70-80 dkg bőrös lazacfilé

1. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott póréhagymát dinszteljük meg 3-4 evőkanál forró olívaolajon, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, lefedve főzzük puhára 20 perc alatt.

2. A tejszínt dolgozzuk csomómentesre a liszttel, fokozatosan keverjük el a főzelékkel, forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük, tálalás előtt adjuk hozzá az aprított vagy szárított kaprot.

3. Közben melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. A lazac bőrét pikkelyezzük le, a megmosott, szárazra törölt lazachúst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, tengeri sóval, csepegtessük meg olívaolajjal. 20 perc alatt süssük készre a sütőben, kínáljuk a főzelékhez.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 490 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több burgonyafőzelékkel együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta