Az olaszok, mint annyi más ételt, a krumplis tésztát is paradicsommal és kapribogyóval készítik el. Nekünk tetszik az ötlet, reméljük, ti is láttok majd benne fantáziát!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg burgonya, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 szál rozmaring, 40 dkg mini koktélparadicsom (vagy fürtös paradicsom), 10 dkg ecetes kapribogyó, 40 dkg szélesmetélt

1. A meghámozott, folyó víz alatt átöblített burgonyát kockázzuk fel, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk meg, és lefedve főzzük majdnem teljesen puhára (de ne teljesen készre), szűrjük le.

2. Nagy serpenyőben, kevés olívaolajon dinszteljük puhára az aprított vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett, előfőzött burgonyát és az aprított rozmaringleveleket. Sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg.

3. Pirítsuk át enyhén az olajon, majd adjuk hozzá a felezett koktélparadicsomot és a lecsöpögtetett kapribogyót.

4. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a krumplis raguval.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 509 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több nemzet burgonyás fogásaival együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta