HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg burgonya, só, frissen őrölt bors, 30-35 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg húsos szalonna, 2 dl tejföl, 20 dkg juhtúró, 10 dkg pirított hagyma (készen kapható)
1. A meghámozott burgonyát reszeljük le nagy lukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg liszttel, majd adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze. Sűrű, kanállal szaggatható tésztát kell kapnunk.
2. A szalonnát kockázzuk apróra, egy serpenyőben süssük zsírjára, szedjük át egy tűzálló tálba.
3. Nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg, kanállal szaggassuk a forrásban lévő vízbe a krumplis galuskát. Amint feljöttek a darabok víz felszínére, szűrőkanállal szedjük ki, tegyük a kisült szalonnára.
4. A tejfölt keverjük el a juhtúróval, forgassuk össze a forró galuskával, szórjuk meg a pirított hagymával. Rögtön tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 669 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több különleges burgonyás fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta