Megosztó étel a sztrapacska: aki szereti, nagyon szereti, aki viszont nem, az nagyon nem. Nos, mi reméljük, hogy ti azok közé tartoztok, akik kedvelik ezt a fogást, és esetleg el is készítitek az alábbi recept alapján:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg burgonya, só, frissen őrölt bors, 30-35 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg húsos szalonna, 2 dl tejföl, 20 dkg juhtúró, 10 dkg pirított hagyma (készen kapható)

1. A meghámozott burgonyát reszeljük le nagy lukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg liszttel, majd adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze. Sűrű, kanállal szaggatható tésztát kell kapnunk.

2. A szalonnát kockázzuk apróra, egy serpenyőben süssük zsírjára, szedjük át egy tűzálló tálba.

3. Nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg, kanállal szaggassuk a forrásban lévő vízbe a krumplis galuskát. Amint feljöttek a darabok víz felszínére, szűrőkanállal szedjük ki, tegyük a kisült szalonnára.

4. A tejfölt keverjük el a juhtúróval, forgassuk össze a forró galuskával, szórjuk meg a pirított hagymával. Rögtön tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 669 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több különleges burgonyás fogással együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta