A fogás, ami a színeivel (is) melenget: currys, joghurtos karfiolleves

Öt hozzávalóból gőzölgő és laktató leves? Igen! Ha szeretitek a karfiolt, és a curryvel is jóban vagytok, akkor jegyezzétek fel az alábbi receptet. Higgyétek el, nem fogtok csalódni ebben a gyorsan és könnyen elkészíthető ételben.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg karfiol | 20-30 dkg sárgarépa | 1-2 evőkanál curry-fűszerkeverék | só | 3 dl natúr joghurt | 1 csokor koriander a tálaláshoz

1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karfiollal együtt lábasba tesszük. Megszórjuk a curryvel, sózzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Fedő alatt 30 percig főzzük.

2. Ekkor kis tálba kiveszünk 1-2 merőkanálnyi levest, összekeverjük a joghurttal, majd visszaöntjük a többi levesbe. Azonnal tálaljuk az apróra vágott korianderrel.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 156 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg több karfiollevessel együtt. 

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina