HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg karfiol | 20-30 dkg sárgarépa | 1-2 evőkanál curry-fűszerkeverék | só | 3 dl natúr joghurt | 1 csokor koriander a tálaláshoz
1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karfiollal együtt lábasba tesszük. Megszórjuk a curryvel, sózzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Fedő alatt 30 percig főzzük.
2. Ekkor kis tálba kiveszünk 1-2 merőkanálnyi levest, összekeverjük a joghurttal, majd visszaöntjük a többi levesbe. Azonnal tálaljuk az apróra vágott korianderrel.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 156 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg több karfiollevessel együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina