HOZZÁVALÓK EGY KB. 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 20 dkg liszt | 5 dkg étcsokoládé | 10 dkg aszalt sárgabarack | 20 dkg baracklekvár
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 5 dkg aszalt sárgabarack, aprítva
1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat/margarint a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét és felkockázott aszalt sárgabarackot.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es, magas peremű tepsibe kenjük. 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, vízszintesen két lapba vágjuk, és összetöltjük baracklekvárral.
3. A díszítéshez a sütemény tetejét bevonjuk a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéval, hűtőbe tesszük, majd dermedés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
4. Aszalt sárgabarackkal díszítjük (aki szeretné, még a csokoládé dermedése előtt is megszórhatja).
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 4239 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/3. lapszámában jelent meg több különleges süteménnyel együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre