HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
15 dkg füstölt kolbász | 1 fej vöröshagyma | fél szál póréhagyma | olívaolaj | 40 dkg rizottó rizs (pl. arborio) | 2 dl száraz fehérbor | kb. 1 liter leszűrt húsleves | só, bors | 15 dkg sütni való kolbász | 5 dkg vaj | 5 dkg parmezán
1. A füstölt kolbászból vékony karikákat vágunk, serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük, melegen tartjuk.
2. A finomra vágott vörös- és a póréhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, átmelegítjük. Ráöntjük a bort, pár percig kevergetve pároljuk. Felöntjük kevés levessel, sózzuk, borsozzuk. Apránként adagolva adjuk hozzá a levest, közben kevergetjük. Mindig megvárjuk, míg beszívja az előző adagot, utána adjuk hozzá a következőt. Így főzzük, míg a rizs megpuhul.
3. A sütni való kolbász belét kivágjuk, a tölteléket kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kész rizst, elkeverjük. A vajjal és a reszelt parmezánnal gazdagítjuk. A félretett kolbászkarikákkal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 801 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg, több különleges húsos fogással együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter