HOZZÁVALÓK 32 DARABHOZ:
A tésztához: 15 dkg vaj/margarin | 15 dkg natúr krémsajt | 10 dkg cukor csipet só | 25 dkg liszt + a nyújtáshoz | 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez: 5 dkg vaj/margarin, olvasztva | 1 teáskanál őrölt fahéj | 5 dkg apróra vágott mazsola | 5 dkg cukor
1. A tésztához robotgéppel kissé kihabosítjuk a puha vajat/margarint, a krémsajtot és a cukrot, majd hozzákeverjük a sót és a lisztet. Összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, két cipót formálunk, mindkettőt befóliázva legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. (Még jobb, ha egész éjszakára betesszük.)
2. Mindkét cipót kb. 20-25 cm átmérőjű körré nyújtjuk lisztezett munkalapon, megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral és az apróra vágott mazsolával. Késsel vagy pizzavágóval 16-16 cikkre vágjuk a korongokat. A cikkeket – az íves végüktől indulva a csúcs irányába – szorosan feltekerjük.
3. Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük a kifliket, megkenjük a felvert tojással, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 112 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/3. lapszámában jelent meg több különleges aprósüteménnyel együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre