HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg csirkemellfilé | 50 dkg szeletelt bacon
A sajtmártáshoz: 4 dl főzőtejszín | 10 dkg reszelt parmezán | 10 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt) | 10 dkg trappista sajt, reszelve
1. A csirkemelleket kétujjnyi vastagra felcsíkozzuk, mindegyiket egy-egy szelet baconbe tekerjük (nem sózzuk, mert a szalonna is sós!). A húsokat tepsibe tesszük, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
2. Közben a tejszínt kis lángon felmelegítjük, mind a háromféle sajtot felolvasztjuk benne. A kisült csirkemelleket a sajtmártással és főtt rizzsel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 1400 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg több húsos fogással együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre