A sajttal kombinált hús egy olyan fogás, amivel nem lehet mellélőni. Legyen szó bármilyen húsról és bármilyen sajtról, a végeredmény biztosan nagyszerű lesz. Épp, mint ez mártásos csirkemelles menü:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé | 50 dkg szeletelt bacon

A sajtmártáshoz: 4 dl főzőtejszín | 10 dkg reszelt parmezán | 10 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt) | 10 dkg trappista sajt, reszelve

1. A csirkemelleket kétujjnyi vastagra felcsíkozzuk, mindegyiket egy-egy szelet baconbe tekerjük (nem sózzuk, mert a szalonna is sós!). A húsokat tepsibe tesszük, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.

2. Közben a tejszínt kis lángon felmelegítjük, mind a háromféle sajtot felolvasztjuk benne. A kisült csirkemelleket a sajtmártással és főtt rizzsel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 1400 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg több húsos fogással együtt. 

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre