A marhapörköltet nem csak a klasszikus módon lehet elkészíteni. Ha vállalkozó kedvűek vagytok, és szeretnétek egy kicsit felturbózni ezt az ételt, akkor főzzétek össze a húst sárgarépával és csicseriborsóval!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, 1 evőkanál őrölt édes fűszerpaprika, fél mokkáskanálnyi őrölt fűszerkömény, kb. 1 kg kockázott marhahús (pörköltnek való), 40 dkg sárgarépa, 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)

1. A megpucolt és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon puhára pároljuk 1-2 csipet sóval. Hozzáadjuk a fűszereket, a húst, megsózzuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt 1,5 órát főzzük. (Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.)

2. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott sárgarépát és a lecsepegtetett csicseriborsót. További 20 percig főzzük. Főtt rizzsel, főtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 878 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg, több különleges zöldséges fogással együtt. 

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina