Grillezés, kis uzsonna a teraszon, napernyő alatt tálalt ráérős ebéd – a nyárban az egyik legjobb dolog, hogy végre ehetünk kint is!

Grillen sült kenyérlángos fokhagymás tejföllel, salsával

Hozzávalók 16 kis darabhoz:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál só
  • 5 g szárított élesztő
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj

A kenéshez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl

A feltéthez:

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg kígyóuborka
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 1 kis csokor bazsalikom

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és az élesztővel, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Fokozatosan hozzáöntünk kb. 2 dl vizet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. Simára dagasztjuk, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Közben a feltéthez a zöldségeket apróra kockázzuk, majd elkeverjük egy tálban. Az olajjal, a kifacsart citruslével, sóval és az aprított bazsalikommal összeforgatjuk. A tésztát 16 egyforma részre osztjuk, gömböket formázunk belőlük, majd lisztezett felületen 1 cm vastag lapos korongokat nyújtunk a gömbökből. 10-15 percet pihenni hagyjuk, majd izzó parázs felett oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl erős parázson! Az összezúzott fokhagymával és felaprított petrezselyemmel elkevert, sózott tejföllel megkenjük, végül salsát szedjünk rá.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .