Farfalle pestós cukkinivel, zöldborsóval, pirított baconnal és mozzarellával

Nagy Tünde villámgyors receptje a Nők Lapja Konyha 2022/07. lapszámából.

A hétköznapok és nyári hétvégék legnagyobb dilemmája, hogy mi legyen a vacsora, amit a munkából, strandról vagy éppen edzésről hazaesve is fél óra alatt elkészíthetünk. Nagy Tünde ebben próbál segíteni mai receptjével. Íme:

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg bacon | 1 csokor újhagyma | 60 dkg salátacukkini | 30 dkg zöldborsó | 1 kis üveg (12 dkg) pesto | 50 dkg farfalle (masnitészta) | 10 levél bazsalikom | 25 dkg mozzarella

  1. A bacont apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a finomra vágott újhagymát.
  2. A szárvégeitől megfosztott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymás olajon megpároljuk.
  3. A borsót hozzáadjuk, 1 dl vizet aláöntünk, megpároljuk, végül beletesszük a pestót, ha szükséges, hígíthatjuk még a tészta főzőlevével.
  4. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a cukkinis-borsós raguval. Apróra vágott bazsalikommal, mozzarellával kínáljuk, megszórjuk a pirított baconnal.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 948 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/07. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.