Ha hétköznap estékre könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket keresünk, megéri kipróbálni Nagy Tünde receptjét a Nők Lapja Konyha archívumából! 

Hozzávalók 4 személyre:

6-8 szelet teljes kiőrlésű kenyér | 20 dkg natúr krémsajt | 6-8 szelet prágai vagy gépsonka | 6-8 szelet szeletelt sajt | 2 nagyobb paradicsom, felkarikázva | 10 dkg bébispenót | 3 tojás | 2 dl főzőtejszín | 2 teáskanál liszt | só, frissen őrölt bors

  1. A kenyereket megkenjük a krémsajttal, rátesszük a sonkát, sajtot, majd kivajazott, 20-22 cm átmérőjű tortaformába (esetleg hosszúkás kenyérformába) állítjuk. Közé gyömöszöljük a paradicsomszeleteket és a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot.
  2. A tojásokat villával felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd a szendvicsekre öntjük. 200 ºC-os sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.

Tipp: Ha nagy karéj kenyeret használunk, vágjuk félbe! Érdemes egyenesre vágni a kenyér alját, hogy megálljon.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 538 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.