Minden nemzetnek megvannak a híres húsos finomságai, Szatmári Feri pedig elkészített egy hazánkban kevésbé ismert indiai fogást. Érdemes összebarátkozni vele, mert istenien finom! Recept a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámából.

Hozzávalók 4 személyre:

4 gerezd fokhagyma | 4-5 cm-es friss gyömbérdarab | 3 + 3 evőkanál olaj | 25 dkg sós földimogyoró | 1 nagy fej vöröshagyma | 1-2 darab csilipaprika (elhagyható) | 1 kg csirkemellfilé | 1 teáskanál kurkuma | 1,5 dl natúr görög joghurt | 2,5 dl sűrű kókusztej (vagy tejszín) | só | fél lime leve | 1 kis csokor koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz A lepénykenyérhez: 1 evőkanál olaj | 1 gerezd fokhagyma + 1 gerezd a kenéshez | 25 dkg liszt + a nyújtáshoz | 2-3 csipet só | 1 csomag sütőpor | 1 dl natúr joghurt | 4-5 evőkanál víz | 5 dkg vaj, olvasztva

  1. A hámozott, durvára darabolt fokhagymát és gyömbért, 3 evőkanál olajat és a földimogyorót tegyük konyhai késes aprítóba, dolgozzuk krémesre.
  2. Serpenyőben hevítsünk 3 evőkanál olajat, borítsuk rá a finomra aprított vöröshagymát és az aprított csilit, pirítsuk 4-5 percig.
  3. Forgassuk bele a 3-4 cm-es kockákra vágott csirkehúst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a mogyorós krémet. Jól forgassuk át, szórjuk meg kurkumával, öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
  4. A joghurtot és a kókusztejet/tejszínt elegyítsük, majd ezt is öntsük az alapra. Sózzuk, forraljuk fel, és közepes lángon 10-12 perc alatt főzzük krémesre. Közben többször keverjük át. Ízesítsük pár csepp lime-lével. Aprított korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg tálaláskor.
  5. A lepénykenyérhez az olajat keverjük össze a reszelt fokhagymával. A lisztet vegyítsük a sóval és a sütőporral. Tegyük hozzá a fokhagymás olajat, a joghurtot és a vizet, alaposan dolgozzuk össze egynemű masszává. Pihentessük 20 percig, osszuk 10 egyforma golyóra.
  6. Tapadásmentes serpenyőt hevítsünk füstölésig. A tésztagolyókat lisztezett felületen nyújtsuk 1-2 mm vékony korongokká, és süssük készre oldalanként 15-15 másodperc alatt, végül kenjük meg reszelt fokhagymával elkevert olvasztott vajjal. Kínáljuk a ragu mellé.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC
KALÓRIA 1342 KCAL/ADAG

Recept: Szatmári Feri (Feri, a főzelékes)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.