Az augusztusi kertnél/piacnál kevés jobb dolog van egy zöldségkedvelő ember számára, hiszen halomban áll például egyik nagy kedvencünk, a zamatos paradicsom. Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg koktélparadicsom | 1 fej vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 60 dkg darált marhahús | 2 gerezd fokhagyma | 1-1 kis csokor friss zsálya, bazsalikom, kakukkfű | só, frissen őrölt bors | 1 dl száraz vörösbor

  1. A koktélparadicsomok felét felezzük meg. Nagy serpenyőben dinszteljük puhára az olívaolajon a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst, a zúzott fokhagymát, az aprított fűszernövényeket, majd nagy lángon pirítsuk le a húst.
  2. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a borral, forraljuk 5 percet. Dobjuk bele a felezett és az egészben hagyott paradicsomot is, nagy lángon forrósítsuk át, amíg a paradicsomok enyhén levet nem engednek (kb. 15-20 perc). Kínálhatunk mellé friss kenyeret.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 445 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/08. lapszámában jelent meg.