Recept a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámából.

Nagy a boldogság, mikor a kertben vagy az erkélyen teremni kezd a régóta dédelgetett paradicsom. Szezonban nehéz az összes termést frissen elfogyasztani, de Tobai Róbert mennyei fogásával mindez könnyen orvosolható. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni!

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg spagetti | só, bors | 30 dkg sertésszűz | olaj | 30 dkg színes koktélparadicsom | 5 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 10 dkg bébispenót | 1 dl száraz fehérbor

  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A lehártyázott sertésszűzből érméket vágunk, megsózzuk, és kevés olajon, serpenyőben az érmék mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük.
  2. A paradicsomot félbevágjuk, és serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
  3. Sózzuk, felöntjük a borral, összeforraljuk, majd összeforgatjuk a tésztával. A hússzeleteket a tetejére halmozzuk.

Tipp: Karajjal vagy csirkemellfilével is elkészíthető!

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 644 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.