A nyári szezon egyik legjobb zöldsége minden bizonnyal az aranyló, édes kukorica, amiből levest, salátát és főételt egyaránt alkothatunk. Adunk is hozzá egy tuti tippet:
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 80 dkg burgonya | 2 dl tejföl | 2 teáskanál kurkuma | 4 cső főtt kukorica vagy 30 dkg csemegekukorica (konzerv) | 4 evőkanál fekete szezámmag | só, frissen őrölt bors
- A vöröshagymát finomra vágjuk, megdinszteljük az olajon. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymára dobjuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, puhára főzzük.
- A főtt burgonyát a tejföllel, a kurkumával, 2 cső kukorica levagdosott szemeivel (vagy a kukorica felével) összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A maradék 2 cső kukoricáról levagdossuk a szemeket, levesbetétként kínáljuk. Szezámmaggal megszórjuk a levest.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 378 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.