Sajttal turbózott finomság a Nők Lapja Konyha 2022/09. lapszámából.

A sült csirkemellet és -combot is könnyedén izgalmassá tehetjük, ha különféle sajtokkal kombináljuk. Tobai Róbert mennyei húsételt mutat, íme a recept!

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél csirkemellfilé | só | fél kávéskanál reszelt szerecsendió | 1 teáskanál morzsolt majoránna | olaj 20 dkg trappista sajt (helyettesíthető goudával, edamival) | 8 levél bazsalikom | 8 szelet vékony, szárított sonka | 1 dl száraz fehérbor A körethez: 5 dkg vaj | 4 cső főtt kukorica, nagyobb darabokra vágva | 4 evőkanál édes csiliszósz | 1 kis csokor petrezselyem

  1. A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szerecsendióval és majoránnával.
  2. Serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A csirkemellek tetejére tesszük a hasábokra vágott sajtot, 2-2 levél bazsalikomot, végül mindegyik csirkemellet 2 darab sonkába tekerjük. Tepsibe helyezzük, fehérbort öntünk rá, és 200 ºC-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percet sütjük.
  4. A körethez a vajat serpenyőben megolvasztjuk, a kukoricadarabokat megfuttatjuk rajta, majd ráöntjük a csiliszószt, nagy lángon összeforgatjuk, végül megszórjuk az aprított petrezselyemmel. A csirkemell mellé kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 739 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/09. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.